Luister naar wat uw lichaam vertelt !

De alarmsignalen van borstkanker die uw aandacht vereisen

Ontdek de resultaten van onze enquête door hier te klikkenProfessionele medewerkers luisteren naar u  - Kankerfoon - 0800 15 800 Ga tijdig naar uw arts
Alarmsignalen van borstkanker

Borstkanker vormt regelmatig het onderwerp van opsporingscampagnes. Toch willen we uw aandacht even vestigen op de alarmsignalen van borstkanker. Stelt u een of meerdere van deze afwijkingen vast, dan hoeft u niet meteen te panikeren. Ze wijzen niet automatisch op de aanwezigheid van een kanker, maar u mag ze niet verwaarlozen!

  1. een knobbeltje of zwelling in een borst
  2. een intrekking van de huid
  3. een wijziging of afwijking aan de vorm van de borst
  4. een afwijking aan de tepel (eczeem, intrekking, uitstroming)
  5. een wijziging in kleur van de huid
  6. een zwelling van de lymfeklieren in de gebieden rond de borst (oksels, sleutelbeenderen)
  7. ongewone pijn aan de borst(en)
De best mogelijke reactie: tijdig uw arts raadplegen

Herhaalde en hardnekkige afwijkingen, zelfs andere dan diegene die in deze lijst zijn opgenomen, rechtvaardigen een raadpleging van zijn/haar arts. Uw arts is de enige die, a.h.v. de juiste onderzoeken, kan vaststellen of de afwijkingen te wijten zijn aan kanker. Indien nodig, zal hij u doorverwijzen naar een specialist voor bijkomende opvolging.

Zo verhoogt u uw kansen om sneller een eventuele kanker te ontdekken. En meestal geldt: hoe vroeger de ontdekking, hoe minder ingrijpend de behandeling en hoe meer kans op genezing.

Meer info?

Neem een kijkje op de website van de Stichting tegen Kanker of bestel de brochure over borstkanker.

Met wie kunt u erover praten?

Wil u meer informatie over de alarmsignalen of elk ander thema in verband met kanker? Bel dan gratis en anoniem naar de Kankerfoon op het nummer 0800 15 800. Professionele hulpverleners luisteren er naar u, elke werkdag van 9 tot 13u en 's maandags van 9 tot 19u.